Curatarea, protejarea si intretinerea pardoselilor din linoleum

Linoleumul este un material fabricat dintr-o combinatie de ulei de seminte de in, rasina, faina de lemn, calcar si pigmenti. Este un material sensibil la substantele foarte alcaline cu ph 14 si la padurile abrazive.

Pentru curatenia de baza sau decapare se foloseste detergentul profesional S 707 CORRIDOR unic ultra la o dilutie de 1L/10L de apa. Decaparea se recomanda a se efectua fie cu un monodisc, iar, ulterior, clatit si aspirat pardoseala, fie cu ajutorul unei masini profesionale de curatenie.

Daca dorim sa protejam suprafata, este recomandat ca inainte de a-i aplica vreun procedeu de protectie, suprafata sa fie perfect curata si uscata.

Pentru protejarea ei, putem opta pentru unul din urmatoarele procedee:

1. Impregnarea linoleumului – se face cu ajutorul impregnatorului S 720 CORRIDOR basic

2. Ceruirea linoleumului – se face cu ajutorul produsului S 734 CORRIDOR glorin sau S 735 CORRIDOR crystal

Dupa ce am optat si am aplicat unul din procedeele de mai sus, nu ne mai ramane decat saintretinem suprafata din linoleum.

Daca se opteaza pentru procedeul de impregnare, la curatenia de intretinere sau curatenia de zi cu zi, se foloseste detergentul profesional pe baza de polimeri G 235 Unibuz la o dilutie de 50 ml/10L de apa pentru o curatenie manuala cu mopul, iar daca se efectueaza o curatare mecanizata cu masina profesionala de curatenie, atunci dilutia va fi de 100ml/10L de apa.

Daca suprafata de linoleum este ceruita, atunci se va folosi solutia profesionala pe baza de polimeri solubili in apa S 780 CORRIDOR daily la o dilutie de 50ml/10L de apa daca se intervine cu mopul sau o dilutie de 100ml/10L de apa daca se intervine cu masina profesionala de curatenie.

proclean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *